28 Temmuz 2015 Salı

hepimiz kardeşiz...

sanırım ki eylem tarihinin en eski sloganlarından biridir..
en çok da ortadoğulu olanların, yani kardeş olup da katli vacip olanların tarihinde yer edinmiştir..
hepimiz kardeşiz şiarı.. kadim halklar şiarı.. ya hep beraber ya hiçbirimizler falan..
tipik mezopotamya hikayesi işte. medeniyetlerin beşiği..göz gördüğünce medeniyetsiz ve cahil ve fakir..
işte herkes kendi tarihi kadar hakimdir sanırım olaya.. 
ortadoğulu olmak bir şey olamamakla tamlaştırılmamak arasında bir yerde sıkışmış kalmış..
eminim ki dolu hikayesi vardır bu tamlaşmamanın..
bir de dışarıdan düşmana hiç ihtiyaç duymadan kendi kendini düşmanlaştırabilen kadim halklardır bunlar... ki burası çok ilginç.. zamanla kendi uydurduğu yalana inanıp onun için 'şehit' olacak dilden konuşurlar.
söze geldi mi mangalda kül bırakmayan kardeşlik beyanları ip üstündedir yani.. pamuk ipliği.. hani artık dışarıdan ithal ettiğimizden olacak o pamuk ipliğini.. o derece esneksiz ve kırılmaya parçalanmaya müsait..

umudum,
bugün hiçbir milletin önüne yüce sıfatını koymadan her millete karşı eşit mesafede durmayı bireysel olarak algılayabildiğimiz de..(bunu şimdiye kadar hiç denemedik) birbirimizi anlayabileceğiz
ve dün yüce diye bahsettiğimiz her milletin aslında başka bir millete kıyasla yüce ilan edildiğinin farkına varırsak eğer.. içine doğduğumuz şey için fanatiklik yapmaktan vazgeçip. değiştirebileceğiz şeyler için savaşmayı tercih edebiliriz..

şehit kanlarıyla şehit nidalarıyla nefretin körüklendiği.. ölü sayılarının birbirine çarptırıldığı günler son bulsun artık
vatanın bölünmez bütünlüğü şiarıyla parçalara ayrılan dağıtılan ailelerin tekrar bir araya geldiği.. insanların, halkların bölünmez bütün olarak bir arada yaşama sloganının öne çıktığı günler gelsin artık..
insanları sevmekten belli nedenlerle vazgeçen herkesin güzel duyguları hatırlaması.. empati yapması.. başkalarını tanıması dinlemesi barış diye bağırması dileğiyle..

artık kimse ölmesin istiyoruz ve hem de hiçbir ama'mız olmadan..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder