7 Eylül 2015 Pazartesi

sevim koş ortalık zekaküpü kaynıyor!!

Selamlar. Biraz daralma yazısı bu.. Özellikle sosyal medyada birden fazla gördüğüm notlar üzerine bir yazı..Darılmaca gücenmece yok. İlla darılıp güceneceksen sevgili okur, keyfin bilir... Bizde faşizm yok! Ölmemi dileme yeter :)

Bir zamanlar aynı masada oturmuşluğumuz, hoşbeşimiz olan insanlardan dem vuracağım biraz. Hani dünyaya bambaşka pencerelerden bakmamıza rağmen saç baş yolma yoluna gitmeden sabır gösterebildiğimiz arkadaşlarımızdan, bizim gibi düşünmese de asgari müştereklerde anlaşabildiğimiz tanıdıklarımızdan, hani tartışma anında kırıcı kelime sarf etmemek için itina gösterdiklerimizden vs.
Yok yok, bu 90'larda çocuk olma, 80'lerde genç olma yazısı da değil üstelik.
Tersten cesur olma, daha çok tırt olma yazısı
Şöyle ki...

İti iti dövdürmek!
Açıklaması şu... evde veya ofiste oturduğu konforlu koltuğunun, döner sandalyesinin üstünden, klavyeye elini uzatıp, o narin parmak uçlarıyla tuşlara basan CESUR YÜREKLİ KAHRAMAN ŞANLI ONURLU VATAN SEVDALISI mikimmel kişilik: Koparın lan şunun kafasını, a.. koduğumun çocukları, lan bunların hepsi itin d...., geberin gidin, ya sevin ya terk edin, bi s... olup gidin, hepinizin allah belasını versin, diri diri yakacaksın bunları, gebersin, gebertin, gebertelimciler gibi sizin de fark ettiğiniz üzere fiil çekimlerinde özellikle gramatik olarak çok başarılı, yazım üslubuna hakim, distopya savaşçılarından bahsediyorum. Masada sohbete tutuşsan seni anlama yoluna gidecek, senin de onu dinlemeye değer bulacağın insanlardan. Yok yok, azılı kafatasçı değil bunların hiçbiri, faşizme karşı omuz omuza jet hızıyla birleşebileceğin ama'cılar daha çok. Bir hümanizm anlayışı var ama koşullara bağlı olanlardan. Hah bir de, bak bu çok iyi... Enternasyonalistler var bunlar arasında...Kumbara enternasyonalistleri, beynelmilel'i güzel film olarak kabul edip, kızdıklarında sakaryadan çıkan misaki milliciler.
Hepsinin tükürüğü bilgisayar ekranını, hadi az özelleştirsen telefon ekranına yetiyor. Gerçek bir politik tartışma yapmayalı on yıllar, sığ olarak yapmaya başlayalı aylar olmuş sosyal medya dışavurumcuları. He he evet sen de haklısın, bak ne de güzel söylüyor sırt sıvazlayıcıları. Ya benim gibi olacaksınlar ya da olmayacaksıncılar  yani. Eskinin yorgun demokratlarıydılar, şimdidin koşullu demokratları. Yani kafasını koparmaktan dem vururken, hey dude! hadi git de kopar o kara kafasını diyesin geçer ya içinden hani, onlar işte.

Bağlıyorum...
Diyeceğin varsa küfürlü nefretli dövmeli işemeli insanın yüzüne de. İçinde şiddet ve nefret içeren haykırışların varsa eğer bunu seni duyamayan elini uzatsa tokadını yiyemediğin, ama paylaşım yaptığında beğeni beklediğin sosyal medya arkadaşlarına yapma.
Hepimizin çığrından çıktığı, çok öfkelendiğimiz, bir yere kadar sabır göstersek de sınırlarımızın zorlandığı anlar oldu. Benim de oldu ne yalan söyliyim. Çok kıymet verdiğim insanları listemden çıkardım, beni de listemden çıkarmalarını talep ettim. Ama listemden çıkardığım kimsenin a.. koymak istemedim veya kafalarını kopartmak veya gidip savaşsınlar gebersinler falan demedim.

Şimdi kuru bağnazlığına eşdeğer kuru cesaretinle sosyalmedya kahramanlığı yapma. Burada bağırma. Savaş diyorsan git savaş derler adama. Benim içim rahat, barış  diyorum, barış için yürüyorum, barış eylemlerine gidiyorum, kimseyi dövmüyorum, kimsenin ölmesini dilemiyorum, hatta konforlu koltuğumdan oturup tuşlara basıp barışın yazıyorum.
Konforlu koltuğundan oturup barış yazarsın şukela, savaş yazamazsın ama.
Barışı yazdığınla da kazanırsın şukela, savaş için adı üstünde savaşmak lazım. Yaşasın şehit aileleriymiş. Gurur duyuluyormuş. Ocağa düşen ateşten bi haber, on dakikalık duyarlılıklarıyla şehitler ölümsüzmüşmüş. Anasına sormak lazım demiş birisi, ne de güzel demiş. Abileri dinledik, babaları dinledik, buradaki yapmacık öfke patlamalarındaki sığ cümleleri kurmadı onlar.
Sen onu vatan savunması mı sanıyorsun şukela. Ölen çocukların anaları haykırdı, duymadın mı. Cenazeler yüce devlet erkanı tarafından terk edildi. Gariban askerin katledildiği bugünkü manzarayı büyükşehirin ortahalli mahallesinden vatan savunması olarak mı görüyorsun? Adam gününde açıklama yapıyor 400 verseydiniz olmayacaktı diye. Hani sağırsın, dilsizsin, okuma da mı bilmezsin ya?

Yazık
İnsan olamayan hatta insandan medet ummayan nefret dolu çocuklar yetişecek bu ülkede
Sonra bugün ölen onca insan yanınıza kar kalacak
Sonra sorduklarında vatansever geçinecekseniz ve eğer bugüne kadar olduğu gibi vatan sizin gibiyse eğer kendi kayıtlarınıza da belki öyle geçeceksiniz. İsimlerinizle değil ama cahilliğinizle övünecek yarınlar ve öyle boş yere yaşayıp yiteceksiniz. Öküz gibi, robot gibi, çimen gibi püsürden...hangisini beğenirsen.

Ama belki de öyle olmaz, barış kazanır ve gerçekten bu kana susamışlık bir son bulur. İnsanlar derin bir nefes alır ve onlarla tanışma fırsatı bulursun. Asker ocaklarına cenazeler gitmez, analar ağlamaz, hem de senin tanımadığın analar, sürgündeki analar da ağalamaz ve sen bunu ama'sız olarak kabul edersin. Belki yalnızca kendine yakın olarak gördüğün ve aslında bugüne kadar kendini sana anlatamamış bir dostun seninle rahatlıkla konuşma fırsatı bulur, belki yalnızca kendini inkar ettiği için kabul ettiğinden başka kürt arkadaşın olur. Halk mücadelesini anlarsın, savaşı da ve devlet zulmune, devlet terörüne başeğmemeyi öğrenirsin. Öğretirsin.
İçine doğduğun şey için şükür edemezsin, bir şeyleri hep daha iyiye taşımak için çabalamalısın dersin çocuğuna.
Erkek olduğu için şanslı, Türk olduğu için haklı, sunni olduğu için cenneti ilan etmezsin ona. Sonra sevmeyi öğrenir ve savaş dünyanın neresinden gelirse gelsin ona dur der çocuk. O çocuklar kalabalık oldu mu işte... Belki sen bugün düşündüklerini hatırlayıp utanırsın ve hiçbir şey için henüz geç kalmamışsındır belki.

veya biz gidelim, yarın onlar da gitsinler, öbür gün öbürleri de ve en son ötekiler de gittiler mi... sen kalanlar içinden bir başka öteki çıkaracak kadar beceriklisindir... bunu unutma



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder